Cercetarea starii de sanatate a

ecosistemelor globale de apa dulce

Despre

FreshWater Watch este un proiect la nivel mondial care functioneaza prin implicarea cetatenilor, derulat de Earthwatch Europe. Earthwatch este o entitate caritabila orientata spre ecologie bazata pe cercetare, concentrata pe dirijarea schimbarilor necesare pentru a trai in echilibru cu natura.

Prin FreshWater Watch, urmarim:

  1. sa conectam oamenii cu ecosistemele de apa dulce, cresterea constientizarii si a intelegerii inclusiv diverse actiuni motivante pentru imbunatatirea sanatatii corpurilor de apa
  2. incurajam oamenii sa monitorizeze eficacitatea activitatilor de restaurare a apei dulci si impactul acestora asupra calitatii apei
  3. sa lucram cu intreprinderile si autoritatile pentru a oferi un „sistem de avertizare timpurie” pentru observarea evenimentelor din care rezulta poluarea si diseminam date cu aceste organizatii pentru a informa entitatile ce se ocupa de politicile locale si nationale privind gestionarea apei dulci
  4. sa permitem comunitatilor locale sa colecteze date despre apa dulce si, in anumite tari, sa contribuie la raportarea obiectivelor nationale de dezvoltare durabila.

FreshWater Watch a fost lansat in 2012. De atunci, Earthwatch a extins acest proiect-pilot pentru a include voluntari, organizatii de cercetare, companii, autoritati si scoli din intreaga lume.

  • 24,000+ seturi de date privind calitatea apei colectate de voluntarii nostri
  • 9,000+ de persoane au fost instruite pentru a monitoriza calitatea apei locale
  • 28,000 studenti, voluntari ai comunitatii si angajati in corporatii, educati despre provocarea globala a apei
  • 22 de publicatii stiintifice au utilizat datele obtinute din FreshWater Watch
  • 2,500: munca noastra a sustinut imbunatatirea calitatii apei in 2.500 de ecosisteme pe 40 de sisteme, 26 de tari si 6 continente
  • 8: platforma noastra a fost tradusa in 8 limbi

Proiectele noastre

In calitate de experti ai apei, stim ca vom imbunatati habitatele de apa dulce doar lucrind impreuna. Acesta este motivul pentru care reunim cetateni, intreprinderi, guverne, oameni de stiinta si educatori pentru a ne proteja aceasta resursa, apa dulce. Prin monitorizarea corpurilor locale de apa, cetatenii din intreaga lume, implicati in monitorizare, contribuie cu date si cunostinte noi la un efort global unificat pentru imbunatatirea sanatatii apei proaspete pentru toata lumea.

Grupuri de voluntari
Lucram cu grupuri de voluntari care doresc sa foloseasca FreshWater Watch pentru a face o diferenta in mediul lor local. Prin FreshWater Watch, comunitatile isi testeaza si monitorizeaza corpurile de apa locale, promovind constientizarea sanatatii apei si abordind poluarea de nutrienti din agricultura, industrie si instalatiile de deseuri.

Afaceri
Oferim partenerilor de afaceri oportunitati unice de relationare cu angajatii si cu comunitatile locale, precum si oportunitatea de a sprijini cercetarea stiintifica esentiala. Suntem mereu in cautarea de noi parteneriate si am fi bucurosi sa lucram cu dvs. pentru a adapta un proiect unic FreshWater Watch care sa corespunda cerintelor dvs.

Oamenii de stiinta
Prin cercetarea noastra, folosim implicarea cetatenilor pentru a aborda problemele de mediu din intreaga lume. Apreciem colaborarile cu partenerii academici si institutele de cercetare, permitindu-ne sa ne impartasim expertiza stiintifica a cetatenilor si sa diseminam cercetarea corpurilor de apa dulce la talie mondiala. FreshWater Watch are o retea de institutii de cercetare care exploreaza problemele specifice apei dulci. Institutiile isi pot concepe propriul proiect personalizat sau se pot alatura proiectelor globale de cercetare.

Industria apei
Industria apei a recunoscut de multa vreme beneficiile implicarii cetatenilor ca o metoda eficienta de implicare a comunitatilor, de intelegere a problemelor locale si ca un instrument de monitorizare a sanatatii ecosistemului permitand diferite actiuni ce sunt menite sa remedieze diferitele probleme. FreshWater Watch este perfect adaptat companiilor de apa: ofera o metodologie placuta si simpla pentru ca comunitatile sa intereactioneze cu corpurile de apa locale si cu companiile locale de apa.

Scoli
Earthwatch lucreaza in scoli inca din 2016, implicand copiii in stiinta, natura si conceptul de durabilitate. Membrii echipei noastre dedicate de invatare/informare sunt specialisti in furnizarea informatiilor necesare intelegerii conceptelor bazate pe stiinta atit pentru copii cit si pentru profesori. FreshWater Watch este o resursa educationala excelenta pe care o incorporam in cadrul programelor de invatare ca o activitate distractiva si practica pentru a consolida cunostintele in jurul subiectului principal, al apei dulci.

Evenimente WaterBlitz
WaterBlitz este un eveniment de participare in masa la activitatile FreshWater Watch. De obicei este gazduit peste weekend, membrii publicului se pot inscrie pentru a primi un kit gratuit de testare a apei si pentru a deveni oameni de stiinta in viata reala testind un corp de apa local. Datele colectate de sute de oameni in timpul acestor evenimente ne ofera o imagine exacta si comparabila a sanatatii apei intr-o regiune. In ultimii cinci ani, am condus WaterBlitzes in Marea Britanie, Suedia, Italia, Franta, Irlanda si Luxemburg.

Deveniti parteneri cu noi

Pentru a solicita mai multe informatii despre modul in care lucram cu organizatii si institutii din intreaga lume sau daca doriti sa lucrati in parteneriat cu Earthwatch pentru proiectul FreshWater Watch, va rugam sa ne contactati.